Actualitat
Neteja de l’entorn

Neteja de l’entorn

Aquest divendres 6 de maig s’ha realitzat una neteja de l’entorn conjunta de tots els instituts i escoles verdes de Reus, participant així en el projecte LET’S CLEAN UP EUROPE. Han participat 402 persones que han recollit 35 sacs de rebuig, 18 sacs de paper i 54 sacs d’envasos i plàstics.

Els centres participants són:

  • L’Escola Joan Rebull
  • L’Escola Prat de la Riba
  • L’Escola Montsant
  • L’Escola Isabel Besora
  • L’Escola Puigcerver
  • L’Escola Misericòrdia
  • Col·legi La Salle
  • Escola Bressol Municipal La Ginesta
  • L’Institut Baix Camp
  • L’Institut Gaudí
  • L’Institut Roseta Mauri

Aquesta acció de neteja també tenia l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la gran quantitat de residus que es generen i que acaben al medi natural. Per això, al finalitzar la neteja ens hem reunit tots a la Pl.
Mercadal on s’ha llegit un manifest sota el lema Objectiu REUSidu zero. Ha sigut una gran jornada! Gràcies a tothom que ho ha fet possible!

Aquest es el manifest que es va llegir i el missatge que voliem enviar totes les Escoles Verdes de Reus:

MANIFEST OBJECTIU REUSIDU ZERO – 6 de maig de 2022

Bon dia reusenques i reusencs,
En primer lloc voldríem agrair a l’ajuntament els recursos que ens ha proporcionat per poder realitzar l’acció d’avui; també a totes les  escoles verdes de Reus que hi han participat i a vosaltres que esteu aquí escoltant-nos.
Quantes bosses!! Residus recollits on no hi haurien de ser!! En tan poc temps!!
Aquesta brossa és el resultat de només un matí! Els alumnes de les escoles Prat de la Riba, Misericòrdia, Joan Rebull, Montsant, Puigcerver, Isabel Besora, La Salle,  dels instituts Roseta Mauri, Baix Camp i Gaudí, i de l’escola bressol municipal La Ginesta hem participat en una acció de neteja que s’emmarca dins de la campanya Let’s Clean Up Europe.
D’aquesta manera hem volgut visibilitzar que no tenim un Reus tan net com ens agradaria. Hem voltat per camins, barrancs i rieres i hem observat que l’entorn està molt degradat. Hem trobat abundants residus que malmeten el nostre entorn natural i que no hi haurien de ser. Tenim uns espais preciosos que cal cuidar i respectar. Volem passejar gaudint de Reus i no havent de saltar per sobre de brossa. Utilitzem les papereres i els contenidors! En tenim a cada carrer.
I recordeu que a Reus tenim dues deixalleries que ens esperen amb les portes obertes per recollir els residus que no podem dipositar en els contenidors de color del carrer. Si no ens hi podem desplaçar, la deixalleria mòbil ve al nostre barri a recollir els nostres residus.
Recordeu també que fins i tot l’ajuntament ens recull a la porta de casa els voluminosos: mobles, electrodomèstics, sofàs… Només cal que truqueu per telèfon. I és gratuït!!
Mireu les bosses. Us heu fixat que més de la meitat de les bosses contenen plàstics?
En el nostre dia a dia utilitzem massa plàstic, n’abusem. I no ens n’adonem! Ens hem de plantejar fer un canvi d’hàbits de consum perquè estem arribant a un punt de no retorn. La Terra no és infinita i els recursos naturals que ens proporciona, menys. Estem preparats per les mancances d’aquests recursos? Què passarà quan s’acabin? No val la pena fer ara una reflexió i un canvi?
Anem a comprar amb la nostra carmanyola, agafem la bossa del pa, portem l’esmorzar a l’escola amb el boc’n’roll, rebutgem embolcalls innecessaris i objectes d’un sol ús. Podem fer-ho!! Podem reduir!! No és tan difícil…
I ja que fem un canvi, no pensem només en el plàstic. Quantes vegades comprem sense reflexionar i ens enduem a casa objectes que després no