Actualitat
Quanta brossa generem en un curs?

Quanta brossa generem en un curs?

Per a poder fer una bona gestió de residus a l’Institut quantifiquem de manera aproximada la brossa que generem cada curs, per això, trimestralment pesem tota la brossa recollida en una setmana i observem si el reciclatge s’efectua correctament. Així podem establir mesures de reducció de residus i un pla d’acció per a millorar la recollida selectiva al centre.

Aquest curs 21/22 s’han generat 7’9 Kg envasos/ setmana, 17’2 kg de paper/setm. i 32’5 Kg de rebuig/setm. S’ha observat que gran part dels residus que s’aboquen a la fracció de rebuig són reciclables (envasos i paper majoritàriament) i que haurien d’anar al contenidor groc o blau!

D’altra banda a l’Institut també tenim contenidors per residus especials situats al vestíbul:

  • Contenidor de piles on s’han recollit aquest curs 31’6 Kg, dels quals se’n podran reciclar els seus materials i evitem contaminar el medi ambient.
  • Contenidor de taps de plàstic, amb un total de 44,1 kg recollits.
  • Contenidor de material d’escriptura usat on s’han recollit
    5,1 Kg de boligrafs que ja no funcionen, retoladors, subratlladors, típex,…

Els taps de plàstic i material d’escriptura es donen a la Fundació Noelia que dona suport a la investigació científica per tal de poder trobar una cura a la malaltia minoritària com és la distròfia muscular congènita per dèficit de col·lagen VI.